Mitől károsabb a takarítás, mint a dohányzás?

írta: Beréti Menyhért

Modern Takarítás alapító
Én csinálom amit itt látsz. Részt veszek a takarítási munkákban is. Tisztítom a kárpitot, súrolom a padlót, és amire szükséged lehet a lakásban.

Tudtad, hogy a rendszeres takarítást végzők egészsége nagyobb veszélyben van, mint azoknak akik rendeszeresen dohányoznak?

Csináltak egy sor vizsgálatot, amiben 20 éven keresztül figyelemmel kísérték a rendszeres tisztítószer használatot.

Azt vizsgálták, hogy mennyire károsak az emberi szervezetre a szórófejes tisztítószerek.

Ezt a kutatást a Bergeni Egyetem (UiB) professzora Cecilie Svanes  vezette. A kutatási eredmények elszomorítóak lettek.

A sok vegyszerrel végzett takarítás, a belégzett levegőben terjedő vegyszer részecskéknek köszönhetően, ugyanannyira vagy még jobban károsítja a szervezetet, mint ha valaki rendszeresen dohányzik.

A szervezetek károsodása olyan mértékű volt, mint ha elszívtak volna 20 szál cigit minden nap, 20 éven keresztül!

Több mint 6000 embert figyeltek meg a vizsgálat 20 éve alatt, akiknek rendszeresen, újra és újra megvizsgálták a tüdejét.

Elkeserítő eredményre jutottak a vizsgálatok során.

A takarítás területén dolgozók, és a lakásukat szórófejes tisztítószerekkel rendszeresen takarítók tüdeje, sokkal nagyobb mértékben károsodott, mint azoké akik kevesebb alkalommal kerültek kapcsolatba a tisztítószerekkel.

Tehát, ha sokat használod a szórófejes tisztító szereket, olyan lesz a tüdőd, mint ha naponta elszívnál egy doboz cigit!

Mitől olyan káros a szórófejes tisztítószer?

A szórófejes tisztítószer használata után, a levegőbe került apró részecskék még hosszú óráig képesek lebegni a takarítás után is. Így a levegőt belélegezve bejut a szervezetedbe, ahol idővel elváltozásokat okoznak.

Összefüggés a tisztítószerek és az asztma között

A helyzet az, hogy a vizsgálatok szerint az asztma és a takarítószerek használata között, már rövid távon is összefüggéseget lehet felfedezni.

A takarítás területén dolgozók fokozottabb veszélynek vannak kitéve, mint akik ritkábban találkoznak tisztítószerekkel. Akár 40%-al magasabb az asztma előfordulása a takarítás területén dolgozók között.

Azt is megfigyelték, hogy a férfiakat kevésbé érintik a káros tisztítószer gázok, mint a nőket. És nem azért mert a férfiak kevesebbet takarítanak.

Ha szórófejes tisztítószerrel takarítasz, akkor a legjobban teszed, ha maszkot használsz, hogy ne lélegezd be közvetlenül!

De a legjobb, ha nélkülözöd a háztartásodból ezeket a szereket és helyette inkább természetes összetételü szereket használsz!

Vagy csak egyszerűen gőztisztítást alkalmazol!

Ezt a cikket az eredeti forrás: Household cleaning can be as bad as smoking for lung function – címmel inspirálta
https://www.uib.no/en/news/115228/household-cleaning-can-be-bad-smoking-lung-function

A takarítás csomagok mellé most egy kedvezményes ajánlatot kapsz a gőztisztításra, melyet a csomag megrendelésekor csatolhatsz hozzá!

Kattints a gombra és válassz egy csomagot!

Staubach Mónika

Staubach Mónika

Szia, Mónika vagyok a Modern Takarítás háziasszonya!

Ez az egész onnan indult, hogy szeretek takarítani, és ez a takarítás és tisztaság iránti szeretetet gondoltuk tovább.

Amikor éppen nem takarítok, akkor szeretek tanulni róla. Cikkeket olvasok, videókat nézek, hogy utána kipróbálhassam és megoszthassam a tapasztalataimat veled itt a blogunkon.

Szabadidőmben szeretek futni és egy jó önfejlesztő könyvet olvasni.

Kipróbálnád milyen a profi takarítás?

Tetszik amit itt láttál vagy olvastál, és szívesen kipróbálnád, hogy milyen lenne az otthonod egy profi takarítás után? Akkor kattints a gombra és válassz egy csomagot most! A rendszerünk egyszerű és lépésről, lépésre végig vezet.

Kapcsolódó bejegyzések – válassz egyet!

Változás 2022 szeptember 1-től

2022 szeptember 1-től a Modern Takarítás kizárólag rendszeres előfizetéses rendszerben működik.Tehát, ha csak egy alkalomra lenne szükséged a takarításra, azt...

Őszi takarítás

Őszi takarítás

Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak, újra itt az ideje, a lakás takarításának. Szeretnél tisztaságot, friss illatot a házba, de a takarításhoz segítséget...

Egy elcsípett hírlevél

Ezt a hírlevelet küldtem ki pár perce a vásárlóinknak.Ha esetleg nem érkezett volna meg hozzád akkor itt elolvashatod. Kedves ügyfelünk Fontos dolog miatt...

Előfizetéses csomagok

Egy alkalmas csomagok

Rólunk

Kapcsolat

Gyakori kérdések

Szerződési feltételek

Szolgáltatásaink

Itt van minden amit csinálunk

Lakástakarítás

Kárpittisztítás

Irodatakarítás

Tavaszi nagytakarítás

Ózonos fertőtlenítés

Helyszíni felmérés

Lépcsőház takarítás