Tavaszi nagytakarítási tippek

írta: Beréti Menyhért

Modern Takarítás alapító
Én csinálom amit itt látsz. Részt veszek a takarítási munkákban is. Tisztítom a kárpitot, súrolom a padlót, és amire szükséged lehet a lakásban.

Hogyan szervezd meg a takarítást és szüntesd meg a rendetlenséget az otthonodban?

A tavaszi nagytakarítás fogalma számodra is lehet egy jó motiváció a frissességre és megújulásra.
Megjött a jó idő, kiderült az égbolt, lágy szellő fújdogál, és kezdenek zöldelni a növények.
Új kezdetek jönnek, és a tavasz mindig a megújulás évszaka.

Tehát logikusnak tűnik, hogy a közvetlen környezetünket is megújítsuk, vagyis kitakarítsuk a házunkat!

Ebben a cikkben azt mutatom meg, hogyan használd ki az új iránti motivációdat, hogy alaposan kitakarítsd tavasszal a házadat.

Tavaszi takarítási tippek: Előkészületek

Nem fogod rendesen megcsinálni, ha a tavaszi nagytakarítás egy rögtönzött döntéssel kezdődik, és csak úgy neki esel mert most van rá időd.

Az egész ház újraszervezése és takarítása gondos tervezést kíván, hogy minden részletre kiterjedjen és megbizonyosodj, hogy nem hagysz ki semmit.

1. Tűzz ki egy napot a tavaszi nagytakarítás megkezdésére, ami legalább két hét múlva lesz. Minél hamarabb kijelölöd ezt a napot, annál jobban meg tudod tervezni a napjaidat, hogy egyéb kötelezettségeid és terveid ne zavarják a takarítási tervedet. Ez csak a kezdet, mert egy nap alatt nem fogsz végezni, ha mindent rendesen megcsinálsz. Szükséged lesz több napra attól függően, hogy mekkora a lakásod vagy a házad.

2. A tavaszi nagytakarítási tervet írd le! Írj le részletesen egy ellenőrzőlistát és időpontokat: pl. „25.-én hétfőn délután teljes alapossággal kitakarítom a fürdőszobát és a zuhanyzót” Szedd pontokba és rakd ki valahova ezt a listát a házban ahol szem előtt van és nem felejted el! Az egyéb dolgok rászervezése erre az időpontra igy sokkal nehezebb lesz a kötelezettségvállalásod miatt.

3. Készíts egy leltárt a tisztítószerekről és eszközökről. Legalább egy héttel a takarítási időszak megkezdése előtt gondold át milyen takarító szerekre és eszközökre lesz szükséged, hogy csúcsállapotba hozd a lakásodat. Ha valami nincs vagy kevés van belőle, szerezd be időben, ne az utolsó pillanatban kelljen kapkodnod! Vásárolj be szivacsot, kesztyűt, keféket, fekete műanyag zacskókat, törlőkendőket.

4. Készíts egy listát a tavaszi nagytakarítás céljáról, azaz mit akarsz elérni ebben az évben, vagy mit akarsz kihagyni. Elfogyott a hely a könyves polcodon és nem tudod hova rakni az új könyveket? Ezután az egyik célod legyen az, hogy csinálj helyet több könyv számára az otthoni irodádban.

Hasonlóképpen, ha úgy gondolod, hogy viszonylag rendezett az otthonod, de a fürdőszobád tisztasága hagy némi kivánnivalót maga után akkor jusson eszedbe mindig, hogy „tisztítsd meg mindig a zuhanyzót a vízkőtöl”

Ezért kellenek a listák, ezért kell mindent felírni, hogy ne felejtsd el. És ha már egyszer leírtad akkor meg fogod csinálni, mert ez egy magaddal kötött szerződés amit be fogsz tartani.

Hatékony zsúfoltság felszámoló tippek a szekrényekhez a tavaszi nagytakarításkor

A szobák átrendezésekor és a takarítás megkezdése előtt nagyszerű ötlet, hogy rendet teszel a szekrényekben. A legegyszerűbb módja annak, hogy megszabadulj a sok felhalmozott ruhadarabtól, hogy a „három doboz” technikát alkalmazod:

1. Rendezd az összes ruhát három dobozba:

a, „megtartom”

b, „megszabadulok tőle”

c, „nem döntök róla”

2. Keresd meg a megtartani kívánt ruhák helyét.

3. Fontold meg, hogy a „megszabadulok tőle” doboz tartalmát eladományozd jótékonysági célokra, vagy add el az interneten, vagy valamilyen formában újrahasznosítsd. Az önzetlenség motiválhat, hogy megszabadulj a szentimentálisabb tárgyaktól, tudva, hogy új életet kapnak valahol máshol.

4. Azokat a darabokat amikben nem vagy biztos, hogy kellenek „nem döntök róla” dobozba tedd és tárold valahol egy eldugott helyen 6 hónapig.

Ha valamire szükséged lesz belőle akkor csak megkeresed és kiveszed, ha 6 hónap elteltével nincs szükséged belőle semmire, akkor add el, ajándékozd el, vagy csak egyszerűen dobd ki!

Tavaszi nagytakarítási tippek – Összefoglalás

Nem tudunk mindig elég nagy szünetet találni a naptárunkban, hogy a lakásunkat, vagy házunkat egyszerre takarítsuk ki. Sokaknak csak úgy van ideje, hogy egy pár kisebb de komolyabb takarítást csinálnak, amelyek akár egy hónapig is eltartanak.

Ha nem tudsz néhány egymást követő napot kivenni a tavaszi nagytakarításra, akkor a feladatokat bontsd fel logikailag kisebb lépésekre – elöször rakj mindenhol rendet, majd csináld meg az egyik szoba takarítását teljesen… stb.

Takarításkor ne feledd, hogy a tisztítószerek használata közben a helyiségeget jól szellőztesd ki. Olvasd el a címkéket, mielőtt kipróbálnál valami új tisztítószert, és figyelj rá, hogy megfelelő védőeszközt használj, kesztyűt vagy szemvédőt.

Ha mindenre figyelsz és betartod az itt olvasott tippeket akkor a tavaszi nagytakarítás nem munka, hanem egy ünnep lesz számodra, a megújulás ünnepe!

És ha mindezt szivesebben bíznád inkább egy megbízható rutinos takarítóra, akkor válassz egy takarítási csomagot az ajánlataink közül, és megcsináljuk helyetted! Kattints a gombra és válassz egy takarítási csomagot vagy kérj egyedi ajánlatot!

Kipróbálnád milyen a profi takarítás?

Tetszik amit itt láttál vagy olvastál, és szívesen kipróbálnád, hogy milyen lenne az otthonod egy profi takarítás után? Akkor kattints a gombra és válassz egy csomagot most! A rendszerünk egyszerű és lépésről, lépésre végig vezet.

Kapcsolódó bejegyzések – válassz egyet!

Hogyan vásárolj takarítást?

Hogyan vásárolj takarítást?

Hogyan vásárolj takarítást a ModernTakarítás.hu oldalon Ebben a bejegyzésben azt mutatom meg neked, hogy hogyan tudsz takarítási szolgáltatást vásárolni az...

Előfizetéses csomagok

Egy alkalmas csomagok

Rólunk

Kapcsolat

Gyakori kérdések

Szerződési feltételek

Szolgáltatásaink

Itt van minden amit csinálunk

Lakástakarítás

Kárpittisztítás

Irodatakarítás

Tavaszi nagytakarítás

Ózonos fertőtlenítés

Helyszíni felmérés

Lépcsőház takarítás