Hogyan segít egy gőztisztító a takarításban?

írta: Beréti Menyhért

Modern Takarítás alapító
Én csinálom amit itt látsz. Részt veszek a takarítási munkákban is. Tisztítom a kárpitot, súrolom a padlót, és amire szükséged lehet a lakásban.

Egyre többen választják a környezettudatos életmódot, vegyszermentes módszereket a háztartásban és a takarítás során is.

Hiába vásárolod a csillogó hatást ígérő vegyszereket, a várt hatás sokszor elmarad a valódi tisztaságtól?

Van egy módszer ami, nagyobb hatékonysággal, könnyedén távolítja el a különböző felületeken megtapadó szennyeződéseket.

Ez pedig a gőztisztítás!

A gőzzzel nagyon egyszerűen távolíthatod a ragacsos, olajos, vízköves piszkot.

Használatának az előnyei:

A gőz minden apró résbe behatol, ahová kézzel nem férsz hozzá.

Szinte minden felületen, fáradság nélkül tisztít, elpusztítja a baktériumokat, megakadályozza az allergia kialakulását, eltűnnek az atkák. Az allergiások életét is megkönnyíti, nem kavarja fel a káros poratkákat, és ezzel az otthonod levegőjét érezhetően javítja.

Ha kisgyermekeid és állataid is vannak, ott különösen nagy jelentősége lehet a gyerekeid egészsége szempontjából, hogy gőztisztítást végezz.

Pénzt, spórolsz meg vele, mert nem kell káros vegyszereket vásárolnod, vízre sem kell sokat költened, mert, 80%-al kevesebb kell belőle (1l vízzel ki tudsz takarítani akár egy 60nm-es lakást.) Minden esetben desztillált vízet használj!

Időt takarítasz meg vele, amit majd sokkal értékesebb dolgokra használhatsz, mit a takarítás.

Sokoldalúan használhatod a lakás bármelyik helyiségében.

A fürdőszobában

minden felületre, csempékre, csapokra, fugákra, tükröket, wc-t tisztíthatsz vele. Persze a sok éve lerakódott vízkövet elsőre nem fogja fellazítani, ilyenkor használhatsz pár csepp ecetet vagy citromsavat és többször menj át rajta a gőzzel.

Az ablakokon

is kipróbálhatod, de vigyázz, ne legyen túl hideg a felület, hogy hőkülönbség miatt szétrobbanjon. A vékony régi üvegeknél fordulhat ez elő. Ha vizes vagy csíkos marad az ablak vagy a tükör, egyszerűen töröld át egy száraz kendővel.

Sokkal kellemesebb érzés ráülni egy gőzzel tisztított wc ülőkére, mint arra, amit fertőtlenítővel maszatoltál össze és egy ronggyal kenegesz le róla.

Konyhában

a hűtőt, mikrót, sütőt, főzőlapot, tehát szinte az összes felületet tisztíthatod, még fel is moshatsz vele, előtte minden esetben porszívózz fel.

A konyhai járólap

elszürkült fugáját gyönyörűen kivilágosítja. A szilikon fugákkal bánj kicsit óvatosan, mert kidörzsölheted a kefével!

Laminált padlót

vagy parkettát is tisztíthatsz vele, (nem lehet olajos vagy viaszolt), elég ha csak fél gőzt használsz, hogy a felületet ne érje túl sok gőz.

Előtte minden esetben győződj meg róla, hogy szakszerűen lett lehelyezve és leragasztva a padló, mert a hézagok közé beáramló nagynyomású gőz károsodást okozhat.

A hűtő takarításakor

a legproblémásabb dolog a fertőtlenítés, a penész és a szagok eltűntetése. A 100 fok feletti hőmérséklet a hűtő összes sarkából és polcokról képes elpusztítani az összes baktériumot.

A sütőnél

is ugyanígy elvégzi a dolgát, nem kell a gőzzel erősen dörzsölni, mert anélkül is tökéletesen tisztára pucolhatod a felületeket.

A mikróhullámú

sütő belsejének oldalára a rászáradt ételmaradékot tökéletesen eltávolíthatod, súrolás nélkül, könnyü laza mozdulatokkal.

A tűzhely

kerámia lapjának tisztításakor a gőz keféjére húzz egy fém dörzsit, így sokkal könnyebben meg tudod tisztítani, természetesen karcolás nélkül.

Mosógép

Kitisztíthatod vele a mosógéped belsejét, mosószeradagolóját is, ott rengeteg gomba és mosószer maradék van, amit kézzel elég nehéz kimosni, mert nem férsz hozzá. A gőz itt is csodát tesz.

Én nagyon szeretem, amióta megvan, már nem sikálok semmit, csak bekapcsolom és könnyedén kitakarítok vele.

Összefoglalás a gőztisztításról, röviden itt a lényeg:

  • Fele annyi idő alatt kitakaríthatod az egész lakásodat súrolás nélkül, nem fáradsz el, nem kell vegyszerekre költened.
  • Az idődet amit a gőztisztítással megspórolsz, töltheted sokkal értékesebb dolgokkal.
  • Véded a környezetedet, nem termelsz szemetet, óvod a családodat és saját magadat.

És ha szívesen megtapasztalnád, hogy milyen érzés egy gőztisztítóval végzett takarítás után az otthonodban, de még nem szeretnél beruházni egy ilyen gépre…

Akkor itt a lehetőséged!

Rendelj tőlünk takarítást, mert nálunk minden takarítási csomag tartalmazza a gőztisztítást is!

Kattints a gombra és válassz egy csomagot!

Staubach Mónika

Staubach Mónika

Szia, Mónika vagyok a Modern Takarítás háziasszonya!

Ez az egész onnan indult, hogy szeretek takarítani, és ez a takarítás és tisztaság iránti szeretetet gondoltuk tovább.

Amikor éppen nem takarítok, akkor szeretek tanulni róla. Cikkeket olvasok, videókat nézek, hogy utána kipróbálhassam és megoszthassam a tapasztalataimat veled itt a blogunkon.

Szabadidőmben szeretek futni és egy jó önfejlesztő könyvet olvasni.

Kipróbálnád milyen a profi takarítás?

Tetszik amit itt láttál vagy olvastál, és szívesen kipróbálnád, hogy milyen lenne az otthonod egy profi takarítás után? Akkor kattints a gombra és válassz egy csomagot most! A rendszerünk egyszerű és lépésről, lépésre végig vezet.

Kapcsolódó bejegyzések – válassz egyet!

Gőztisztítóval szeretünk takarítani

Gőztisztítóval szeretünk takarítani

A Modern Takarítás (Mónika és Menyhért), elkötelezett híve a gőztisztításnak és kiemelt figyelmet szentelünk az ezzel való takarításnak és fertőtlenítésnek....

Tavaszi nagytakarítási tippek

Tavaszi nagytakarítási tippek

Hogyan szervezd meg a takarítást és szüntesd meg a rendetlenséget az otthonodban? A tavaszi nagytakarítás fogalma számodra is lehet egy jó motiváció a...

Hogyan vásárolj takarítást?

Hogyan vásárolj takarítást?

Hogyan vásárolj takarítást a ModernTakarítás.hu oldalon Ebben a bejegyzésben azt mutatom meg neked, hogy hogyan tudsz takarítási szolgáltatást vásárolni az...