Hogyan segít egy gőztisztító a takarításban?

írta: Beréti Menyhért

Modern Takarítás alapító
Én csinálom amit itt látsz. Részt veszek a takarítási munkákban is. Tisztítom a kárpitot, súrolom a padlót, és amire szükséged lehet a lakásban.

Egyre többen választják a környezettudatos életmódot, vegyszermentes módszereket a háztartásban és a takarítás során is.

Hiába vásárolod a csillogó hatást ígérő vegyszereket, a várt hatás sokszor elmarad a valódi tisztaságtól?

Van egy módszer ami, nagyobb hatékonysággal, könnyedén távolítja el a különböző felületeken megtapadó szennyeződéseket.

Ez pedig a gőztisztítás!

A gőzzzel nagyon egyszerűen távolíthatod a ragacsos, olajos, vízköves piszkot.

Használatának az előnyei:

A gőz minden apró résbe behatol, ahová kézzel nem férsz hozzá.

Szinte minden felületen, fáradság nélkül tisztít, elpusztítja a baktériumokat, megakadályozza az allergia kialakulását, eltűnnek az atkák. Az allergiások életét is megkönnyíti, nem kavarja fel a káros poratkákat, és ezzel az otthonod levegőjét érezhetően javítja.

Ha kisgyermekeid és állataid is vannak, ott különösen nagy jelentősége lehet a gyerekeid egészsége szempontjából, hogy gőztisztítást végezz.

Pénzt, spórolsz meg vele, mert nem kell káros vegyszereket vásárolnod, vízre sem kell sokat költened, mert, 80%-al kevesebb kell belőle (1l vízzel ki tudsz takarítani akár egy 60nm-es lakást.) Minden esetben desztillált vízet használj!

Időt takarítasz meg vele, amit majd sokkal értékesebb dolgokra használhatsz, mit a takarítás.

Sokoldalúan használhatod a lakás bármelyik helyiségében.

A fürdőszobában

minden felületre, csempékre, csapokra, fugákra, tükröket, wc-t tisztíthatsz vele. Persze a sok éve lerakódott vízkövet elsőre nem fogja fellazítani, ilyenkor használhatsz pár csepp ecetet vagy citromsavat és többször menj át rajta a gőzzel.

Az ablakokon

is kipróbálhatod, de vigyázz, ne legyen túl hideg a felület, hogy hőkülönbség miatt szétrobbanjon. A vékony régi üvegeknél fordulhat ez elő. Ha vizes vagy csíkos marad az ablak vagy a tükör, egyszerűen töröld át egy száraz kendővel.

Sokkal kellemesebb érzés ráülni egy gőzzel tisztított wc ülőkére, mint arra, amit fertőtlenítővel maszatoltál össze és egy ronggyal kenegesz le róla.

Konyhában

a hűtőt, mikrót, sütőt, főzőlapot, tehát szinte az összes felületet tisztíthatod, még fel is moshatsz vele, előtte minden esetben porszívózz fel.

A konyhai járólap

elszürkült fugáját gyönyörűen kivilágosítja. A szilikon fugákkal bánj kicsit óvatosan, mert kidörzsölheted a kefével!

Laminált padlót

vagy parkettát is tisztíthatsz vele, (nem lehet olajos vagy viaszolt), elég ha csak fél gőzt használsz, hogy a felületet ne érje túl sok gőz.

Előtte minden esetben győződj meg róla, hogy szakszerűen lett lehelyezve és leragasztva a padló, mert a hézagok közé beáramló nagynyomású gőz károsodást okozhat.

A hűtő takarításakor

a legproblémásabb dolog a fertőtlenítés, a penész és a szagok eltűntetése. A 100 fok feletti hőmérséklet a hűtő összes sarkából és polcokról képes elpusztítani az összes baktériumot.

A sütőnél

is ugyanígy elvégzi a dolgát, nem kell a gőzzel erősen dörzsölni, mert anélkül is tökéletesen tisztára pucolhatod a felületeket.

A mikróhullámú

sütő belsejének oldalára a rászáradt ételmaradékot tökéletesen eltávolíthatod, súrolás nélkül, könnyü laza mozdulatokkal.

A tűzhely

kerámia lapjának tisztításakor a gőz keféjére húzz egy fém dörzsit, így sokkal könnyebben meg tudod tisztítani, természetesen karcolás nélkül.

Mosógép

Kitisztíthatod vele a mosógéped belsejét, mosószeradagolóját is, ott rengeteg gomba és mosószer maradék van, amit kézzel elég nehéz kimosni, mert nem férsz hozzá. A gőz itt is csodát tesz.

Én nagyon szeretem, amióta megvan, már nem sikálok semmit, csak bekapcsolom és könnyedén kitakarítok vele.

Összefoglalás a gőztisztításról, röviden itt a lényeg:

  • Fele annyi idő alatt kitakaríthatod az egész lakásodat súrolás nélkül, nem fáradsz el, nem kell vegyszerekre költened.
  • Az idődet amit a gőztisztítással megspórolsz, töltheted sokkal értékesebb dolgokkal.
  • Véded a környezetedet, nem termelsz szemetet, óvod a családodat és saját magadat.

És ha szívesen megtapasztalnád, hogy milyen érzés egy gőztisztítóval végzett takarítás után az otthonodban, de még nem szeretnél beruházni egy ilyen gépre…

Akkor itt a lehetőséged!

Rendelj tőlünk takarítást, mert nálunk minden takarítási csomag tartalmazza a gőztisztítást is!

Kattints a gombra és válassz egy csomagot!

Staubach Mónika

Staubach Mónika

Szia, Mónika vagyok a Modern Takarítás háziasszonya!

Ez az egész onnan indult, hogy szeretek takarítani, és ez a takarítás és tisztaság iránti szeretetet gondoltuk tovább.

Amikor éppen nem takarítok, akkor szeretek tanulni róla. Cikkeket olvasok, videókat nézek, hogy utána kipróbálhassam és megoszthassam a tapasztalataimat veled itt a blogunkon.

Szabadidőmben szeretek futni és egy jó önfejlesztő könyvet olvasni.

Kipróbálnád milyen a profi takarítás?

Tetszik amit itt láttál vagy olvastál, és szívesen kipróbálnád, hogy milyen lenne az otthonod egy profi takarítás után? Akkor kattints a gombra és válassz egy csomagot most! A rendszerünk egyszerű és lépésről, lépésre végig vezet.

Kapcsolódó bejegyzések – válassz egyet!

Gőztisztítóval szeretünk takarítani

Gőztisztítóval szeretünk takarítani

A Modern Takarítás (Mónika és Menyhért), elkötelezett híve a gőztisztításnak és kiemelt figyelmet szentelünk az ezzel való takarításnak és fertőtlenítésnek....

Tavaszi nagytakarítási tippek

Tavaszi nagytakarítási tippek

Hogyan szervezd meg a takarítást és szüntesd meg a rendetlenséget az otthonodban? A tavaszi nagytakarítás fogalma számodra is lehet egy jó motiváció a...

Hogyan vásárolj takarítást?

Hogyan vásárolj takarítást?

Hogyan vásárolj takarítást a ModernTakarítás.hu oldalon Ebben a bejegyzésben azt mutatom meg neked, hogy hogyan tudsz takarítási szolgáltatást vásárolni az...

Előfizetéses csomagok

Egy alkalmas csomagok

Rólunk

Kapcsolat

Gyakori kérdések

Szerződési feltételek

Szolgáltatásaink

Itt van minden amit csinálunk

Lakástakarítás

Kárpittisztítás

Irodatakarítás

Tavaszi nagytakarítás

Ózonos fertőtlenítés

Helyszíni felmérés

Lépcsőház takarítás